top of page
Episodebilder (8).png
Facebook banner.jpg

Trenger vi egentlig snakke om spesialundervisning, hvis den vanlige undervisningen er god nok?

Simen Spurkland jobber som lærer på Hennummarka skole. Han har gitt ut boken Notatet - fra flau til profesjonell lærer, basert på et notat han skrev etter å ha vært lærer i ett år. Vi tar utgangspunkt i "grupperomspedagogikken" man kjenner fra spesialundervisning, og snakker oss fram til spørsmålet om vi egentlig trenger å snakke om "spesialundervisning" hvis "den vanlige" undervisningen er god nok? På den veien er vi innom lærerrollen, om å flytte arbeidsbyrden fra etterarbeid til forarbeid. Om være emosjonelt og mentalt tilstede i undervisningen og å tåle kaos. Hvordan lager vi en undervisning som gir naturlig tilpasning til hver enkelt elev?

Ressurser: Hør Simen snakke om boken i podcastene Rekk opp hånda,  (Spotify), Lektor Lomsdalens innfall (Spotify) og se og hør Fagbokforlagets webinar (Vimeo)

Hør episoden her:

Har du spørsmål eller kommentarer til episoden? Eller forslag til tema for nye episoder? Er du interessert i mine tilbud om kurs og foredrag?

Skolesnakk og Ettersnakk produseres av Moltubak media og undervisning, og redigeres etter Redaktørplakaten og Vær varsom - plakaten. Ansvarlig redaktør er Jørgen Moltubak. Podcasten er redaksjonelt og økonomisk uavhengig, og finansieres av lytterbidrag på Patreon.com. Podcasten inneholder ikke annonser eller produktplassering.

bottom of page