top of page
Episodebilde 5 Dag Johannes Sunde eksame
Facebook banner.jpg

Episode 5: Hva skal vi gjøre istedenfor eksamen, Dag Johannes Sunde?

Hva skal vi gjøre istedenfor eksamen? Dag Johannes Sunde er gjest i denne episoden av Skolesnakk. Han jobber som spesialrådgiver i avdeling for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, og har skrevet bøkene Drømmelæreren og Fra læreplan til klasserom. I denne episoden snakker vi om de ulike vurderingsformene som finnes, underveisvurdering, sluttvurdering, standpunkt og eksamen. Hvorfor vekker disse diskusjonene så sterke tanker og følelser? Hvilket behov har vi for å kalibrere karakterer mellom skoler og kommuner, og kan vi tenke oss helt andre måter å gjøre det på enn bruk av eksamen?

Ressurser referert til i denne episoden: 

Sunde, D.J. Drømmelæreren (2019)

Sunde, D.J. og Wille, T.S.: Fra læreplan til klasserom (2017)

Financial Times: Educators around world seek to take axe to exam-based learning

Dag Johannes' bloggpost: Eksamen er passé og henger ikke med i tiden.

Hør episoden her:

Har du spørsmål eller kommentarer til episoden? Eller forslag til tema for nye episoder? Er du interessert i mine tilbud om kurs og foredrag?

Skolesnakk og Ettersnakk produseres av Moltubak media og undervisning, og redigeres etter Redaktørplakaten og Vær varsom - plakaten. Ansvarlig redaktør er Jørgen Moltubak. Podcasten er redaksjonelt og økonomisk uavhengig, og finansieres av lytterbidrag på Patreon.com. Podcasten inneholder ikke annonser eller produktplassering.

bottom of page