Episodebilde 5 Dag Johannes Sunde eksame

Episode 5: Hva skal vi gjøre istedenfor eksamen, Dag Johannes Sunde?

Hva skal vi gjøre istedenfor eksamen? Dag Johannes Sunde er gjest i denne episoden av Skolesnakk. Han jobber som spesialrådgiver i avdeling for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, og har skrevet bøkene Drømmelæreren og Fra læreplan til klasserom. I denne episoden snakker vi om de ulike vurderingsformene som finnes, underveisvurdering, sluttvurdering, standpunkt og eksamen. Hvorfor vekker disse diskusjonene så sterke tanker og følelser? Hvilket behov har vi for å kalibrere karakterer mellom skoler og kommuner, og kan vi tenke oss helt andre måter å gjøre det på enn bruk av eksamen?

Ressurser referert til i denne episoden: 

Sunde, D.J. Drømmelæreren (2019)

Sunde, D.J. og Wille, T.S.: Fra læreplan til klasserom (2017)

Financial Times: Educators around world seek to take axe to exam-based learning

Dag Johannes' bloggpost: Eksamen er passé og henger ikke med i tiden.

Hør episoden her:

Har du spørsmål eller kommentarer til episoden? Eller forslag til tema for nye episoder? Er du interessert i mine tilbud om kurs og foredrag?

Skolesnakk og Ettersnakk produseres av Moltubak media og undervisning, og redigeres etter Redaktørplakaten og Vær varsom - plakaten. Ansvarlig redaktør er Jørgen Moltubak. Podcasten er redaksjonelt og økonomisk uavhengig, og finansieres av lytterbidrag på Patreon.com. Podcasten inneholder ikke annonser eller produktplassering.

Gnistrende.net er en del av Moltubak Media og undervisning

Org. Nr. 998 424 062 - tlf 47 39 31 83 - Odins gate 5A -0266 Oslo

  • Facebook
  • YouTube