top of page
Episodebilder.png
Facebook banner.jpg

Episode 21: Er det politikerne eller fagfolkene som skal bestemme over skolen?

Er det politikerne eller fagfolkene som skal bestemme over skolen? Det er et av spørsmålene Bjørn Bolstad får i denne episoden. Bjørn jobber som seniorrådgiver ved FIKS, Universitetet i Oslo, og har tidligere vært rektor på Ringstabekk skole. Han har nylig gitt ut bok om dybdelæring og tverrfaglighet.

I episoden tar vi utgangspunkt i Bjørns bloggpost Utdanningspolitikk og utdanningsforskning er ikke det samme, og snakker vi om arbeidsfordelingen mellom skoleforskere, politikere og praksisfeltet. Hvordan foregår utviklingen av skolen egentlig - og hvordan skulle vi ønske at det var? Og hva i all verden betyr uttrykket "skoleeier". Vi kommer begge til å røpe "hemmelige" bokprosjekter vi holder på med, og til slutt lurer jeg på om det finnes en ivrig 3D-animatør blant Skolesnakks lyttere. 

Hør episoden her:

Har du spørsmål eller kommentarer til episoden? Eller forslag til tema for nye episoder? Er du interessert i mine tilbud om kurs og foredrag?

Skolesnakk og Ettersnakk produseres av Moltubak media og undervisning, og redigeres etter Redaktørplakaten og Vær varsom - plakaten. Ansvarlig redaktør er Jørgen Moltubak. Podcasten er redaksjonelt og økonomisk uavhengig, og finansieres av lytterbidrag på Patreon.com. Podcasten inneholder ikke annonser eller produktplassering.

bottom of page